Höjning av medlemsavgift, garage och p-platser samt bredband/TV från 1 januari 2023. 

Styrelsen arbetar kontinuerligt med det långsiktiga målet att vår förening ska ha en stabil, god och förutsättningsbar balans i ekonomin. Vid årsstämman 2022 kommunicerade styrelsen om att både turbulens i omvärlden och kostnadsökningar inom el och räntor sannolikt kommer att påverka föreningens ekonomi.

Styrelsen har sedan en tid tillbaka genomfört en större genomlysning av samtliga kostnader i föreningen samt vidtagit olika åtgärder för att primärt minska kostnaderna. Detta arbete har givit resultat men det räcker inte för att bibehålla en god ekonomi. De kommande årens omläggning av befintliga lån med nuvarande låga räntor kommer att omförhandlas med sannolikt väsentligt högre räntekostnader i relation till nuvarande.

Styrelsens fortsatta arbete med att minska föreningens energikostnader

Olika typer av energibesparande åtgärder har genomförts med installation av styrningsutrustning, lampbyten, maskinbyten i tvättstugor och trimning av bergvärmeanläggningen. Ytterligare åtgärder pågår. Detta kommer att medföra att vår energiförbrukning sannolikt minskar de närmaste åren.

Trots detta kommer föreningens energikostnader att öka under de närmaste åren genom att vårt befintliga elavtal som har omförhandlats under 2022 medför en kraftig ökning av elpriset. 

Styrelsen har beslutat om följande avgiftshöjningar från 1/1/2023:

Avgiftshöjning på månadsavgifterna med 4,5 %

Avgift för p-plats höjs med 50 kr/månad

Avgift för bredband/TV höjs till 200 kr/månad  

Styrelsen uppmanar samtliga medlemmar att hjälpa till genom att:

Alltid släcka lampor i våra gemensamma utrymmen

Spara varmvatten genom att ta korta, snabba duschar och skölja disken i kallvatten

Minska användandet av motorvärmaren genom att minska tiden den är igång

Meddela Redab via felanmälan om trasig utrustning så snart som möjligt

Kontakta styrelsen med möjliga områden att spara kostnader  

Energikostnader är tillsammans med räntekostnader föreningens största utgiftsposter. Om vi alla hjälps åt med energibesparande åtgärder hjälps vi också åt att hålla medlemsavgifterna så låga som möjligt.

Julmingel med information och möjlighet till frågor

Styrelsen bjuder in till julmingel med information samt frågestund tisdag kväll den 6/12/2022 i församlingshemmet i Näsbypark Kyrka. Mer information om detta kommer att aviseras på hemsida och anslagstavlor.

Vänliga hälsningar

Styrelsen